Demonstratiegroep

Demonstratiegroep

Scaldis heeft haar oefenavond op donderdagavond in het dorpshuis Kaj Munk. De danstijden zijn van 20.00 uur tot 21.30 uur. De demonstratiegroep treedt op in Zeeuwse klederdracht in binnen- en buitenland. Hier oefenen we uiteraard niet in !!
Heeft u interesse? Kom langs,.... U bent altijd van harte welkomVolksdansvereniging Scaldis, maar doordat onze oefenavonden wel eens wisselen is het wel handig dat u even van te voren contact opneemt met André Jansen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Volksdansvereniging "SCALDIS" te Hansweert geeft iedereen de gelegenheid de eerste vier keer vrijblijvend mee te komen dansen. Iedereen die geïnteresseerd is in dansen is van harte welkom om mee te dansen. En vindt u het leuk, dan kunt u uiteraard lid worden.
Muzikanten (gitaar, accordeon, klarinet, dwarsfluit/blokfluit en alt saxofoon, trommel en tamboerijn) zijn van harte welkom bij de demonstratiegroep. Zij verzorgen vrijdagsavonds ook de begeleiding van de demonstratiegroep.


Uiteraard blijft het in de demonstratiegroep niet alleen bij oefenen. Onze demonstratiegroep treedt ongeveer 10 keer per jaar op. Uiteraard bent u niet verplicht elke keer mee te gaan. Optredens zijn er op boten met toeristen, braderieën, jaarmarkten, bejaardentehuizen, verpleegtehuizen etc. De optredens zijn soms maar 2 keer 20 minuten dansen op een avond en soms vier keer een half uur op een dag. De optredens worden in geheel Nederland gehouden en we reizen in Nederland meestal met eigen vervoer. Maar behalve in Nederland wordt er ook internationaal gedanst.

Orkest Scaldis
Elke vijf jaar wordt er een festival georganiseerd. Op onze festivals komen volksdansgroepen uit Nederland en uit het buitenland. Er zijn contacten met diverse buitenlandse groepen zoals Polen, Hongarije, België, Duitsland, Frankrijk en Rusland. Via uitwisselingsprojecten bezoeken we elkaar. Zo reist de demonstratiegroep geregeld naar het buitenland af. Van de deelnemers van een reis wordt een geringe eigen bijdrage gevraagd. De reizen worden verder gefinancierd uit eigen middelen en uit subsidies. Uiteraard wordt er bij gastgezinnen geslapen zodat de cultuur van het land goed wordt meegemaakt. De buitenlandse reizen zijn heel speciaal. Meestal ontstaat er een hechte band tussen de verenigingen en ook tussen individuele leden. Correspondentie is dan ook vaak het gevolg van een buitenlandse reis of van een ontvangst van een buitenlandse vereniging. Scaldis gaat dus internationaal!


Naast oefenen en dansen wordt er meer georganiseerd. Er is aandacht voor gezelligheid naast het dansen. Zo wordt de opening van het dansseizoen (september) altijd gevierd. Bijvoorbeeld  met een barbecue. Ook wordt er wel eens een weekend georganiseerd. En uiteraard, deelnemen aan al die activiteiten is vrijblijvend!

Indien u steunlid wilt worden van onze vereniging, dan kunt u dat doen voor een bedrag van  € 15,- per jaar.
Heeft u vragen? U kunt voor informatie e-mailen met:
André Jansen
e-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tot ziens in Hansweert!